Το σχολείο μας κατά το σχολικό έτος: 2014-2015 συμμετείχε στο εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ερευνητικό πρόγραμμα: “Μάθηση μέσω σχεδιασμού”. Ειδικότερα, χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία  και  τα εργαλεία της μάθησης μέσω σχεδιασμού (Learning By Design) σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το πρόγραμμα: “Χαλκίδα, όταν η πόλη που με μεγαλώνει γίνεται πυξίδα”.

Τα παιδιά γνώρισαν τη Χαλκίδα του χτες και του σήμερα. Ξεκίνησαν από το σχολείο και τη γειτονιά τους και επισκέφτηκαν τα αξιοθέατα, ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους που ζουν και προσφέρουν υπηρεσίες σε αυτή, “ταξίδεψαν” στο παρελθόν και ανακάλυψαν την πόλη των προγόνων τους. Ανέπτυξαν θετικές στάσεις για την πρόληψη και επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων και επεξεργάστηκαν και ερμήνευσαν πληροφορίες από διαφορετικού τύπου πηγές. Συνεργάστηκαν και δημιούργησαν πολυτροπικά κείμενα.

Συνδεθείτε με την πλατφόρμα της Μάθησης μέσω Σχεδιασμού για να παρακολουθήσετε αναλυτικά την περιπέτειά μας. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις δραστηριότητες, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Μάθησης μέσω Σχεδιασμού, και μπορείτε να δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό. Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τη δική μας “Οδύσσεια”:

Το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ, συνεχίζεται…

Χαλκίδα, όταν η πόλη που με μεγαλώνει γίνεται πυξίδα