Αγαπητοί γονείς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, εγκαινιάζουμε τη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου μας.  Σκοπός της δανειστικής βιβλιοθήκης, η οποία κατέχει βασική θέση στο Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου, είναι να αναπτύξουν τα παιδιά καλή σχέση με το βιβλίο. Η ανάγνωση παραμυθιών, ιστοριών, βιβλίων βοηθά τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα, νοητικά, γλωσσικά, ηθικά, αισθητικά, και να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη.

Η ανάγνωση ιστοριών και παραμυθιών από τους γονείς είναι μία δραστηριότητα πολύ σημαντική για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης, τα παιδιά, πέρα από τη χαρά ή το ενδιαφέρον που αναπτύσσουν για τα βιβλία, καλλιεργούν δεξιότητες άμεσα σχετιζόμενες με την ανάγνωση και τη γραφή και κατακτούν βασικές έννοιες του γραπτού λόγου.

Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τη λειτουργία της δανειστικής μας βιβλιοθήκης, αλλά και πάρετε χρήσιμες πληροφορίες για δραστηριότητες με τα παιδιά σας στο ενημερωτικό κείμενο μας για τη Δανειστική Βιβλιοθήκη. Τέλος, στον ιστοχώρο μας στη σελίδα “Παιδιά” θα βρείτε ενδιαφέρουσες προτάσεις και ιδέες για τη φιλαναγνωσία.

Η δανειστική μας βιβλιοθήκη