Σκεφτήκατε ποτέ τι σημαίνει να είσαι νήπιο, ένα μικρό παιδάκι δηλαδή, και ένα ωραίο πρωί του Σεπτεμβρίου να βρίσκεσαι ξαφνικά σε ένα ΜΕΓΑΛΟ σχολείο, με ΜΕΓΑΛΑ παιδιά και ΜΕΓΑΛΗ αυλή; Ούτε εμείς (ακόμη)! Όμως τα παιδιά που ήδη πηγαίνουν στο Δημοτικό και έχουν ζήσει μια τέτοια εμπειρία το έχουν ήδη σκεφτεί και ξέρουν τι σημαίνει.

Το σχολείο μας σε συνεργασία με το Διευθυντή κ. Γιαλό και τους εκπαιδευτικούς υλοποιεί για το σχ. έτος 2014-2015 το Πρόγραμμα Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο. Στο πλαίσιο του Προγράμματος πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα η πρώτη κοινή μας δράση. Παιδιά από τη Δ’  και Γ’ τάξη, που συμμετέχουν στη χορωδία του σχολείου,  μαζί με το Διευθυντή και τη Μουσικό, κ. Χρύσα Βρακά, μας επισκέφθηκαν στο Νηπιαγωγείο. Αφού γνωριστήκαμε και μετά τις πρώτες στιγμές αμηχανίας, ο πάγος έσπασε με τραγούδι! Και τι καλύτερο από τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα τραγούδια.  Σας αφιερώνουμε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Αφού τραγουδήσαμε,  χωριστήκαμε σε ομάδες,μεγάλοι και μικροί,  και με πολλή έμπνευση πήραμε χαρτιά και μαρκαδόρους για να εκφράσουμε τις ευχές μας μέσα από τη ζωγραφική. Τα μεγάλα παιδιά έγιναν μέντορες στα νήπια. Συζητήσαμε, αποφασίσαμε τι θα ζωγραφίσουμε και τι θα αναλάβει ο καθένας και… ήταν σα να γνωριζόμαστε από παλιά! Στο τέλος μας περίμεναν πολλά μικρά δωράκια-έκπληξη από τους καινούριους φίλους μας καθώς και ένα όμορφο ημερολόγιο -χιονάνθρωπος για την τάξη μας. Χαρήκαμε πολύ και ανυπομονούμε να επισκεφθούμε με τη σειρά μας το Δημοτικό σχολείο για την επόμενη δράση, όπως υποσχεθήκαμε στο διευθυντή. Δείτε εδώ στιγμιότυπα από την όμορφη εμπειρία μας.

Από το Δημοτικό στο… Νηπιαγωγείο