Η προγραμματισμένη άσκηση για το σεισμό ήταν απλώς η αφορμή για να ξεκινήσει ένα ταξίδι στο κέντρο της γης.  Τι είναι ο σεισμός; Καταγράψαμε τις ιδέες των παιδιών, ανοίξαμε βιβλία, ετοιμάσαμε και υλοποιήσαμε τα δικά μας πειράματα και καταλήξαμε σε συμπεράσματα.

Από το κέντρο της γης στην προετοιμασία μας για το σεισμό: περιηγηθήκαμε στον ιστοχώρο  του Ο.Α.Σ.Π. , παίξαμε, πειραματιστήκαμε με προσομοιώσεις και άλλες δραστηριότητες , ενημερωθήκαμε από το σχετικό έντυπο υλικό και τα βίντεο. Αναζητήσαμε στο διαδίκτυο κι άλλο υλικό, ενώ μας προβλημάτισαν κάποια βίντεο που παρακολουθήσαμε (πηγή: idep Foundation) για να συζητήσουμε για τον κ. Πανικό και την κ. Ψυχραιμία. Τραγουδήσαμε με τα Ημισκούμπρια το τραγούδι του σεισμού και της ψυχραιμίας. Παίξαμε παιχνίδια ρόλων και διαπιστώσαμε τι πρέπει να κάνουμε (πριν, κατά τη διάρκεια και μετά) και τι να αποφεύγουμε σχετικά με το σεισμό.

Η προγραμματισμένη άσκηση για το σεισμό έγινε με επιτυχία και αποφασίσαμε ότι είναι τόσο σημαντική ώστε να την επαναλαμβάνουμε συχνά. Δείτε εδώ την περιπέτειά μας. Για περισσότερη ενημέρωση σας προτείνουμε να διαβάσετε τα έντυπα στον ιστοχώρο του Ο.Α.Σ.Π.

Σεισμός! Σεισμός!